Розпочато процес підготовки до канонізації єпископа Адріана Рокландського родом із міста Ромни

З благословення ВисокопреосвященнішогоТихона, архієпископа Роменського та Буринського в Роменській єпархії розпочато процес підготовки до канонізації єпископа Адріана Рокландського
Владика Адріан родом із міста Ромни, закінчив Роменське духовне училище та Вищі богословські курси.
В архідіяконо-Стефанівській церкві (с.Овлаші) отримав благословення на постулення до духовного училища, мав від настоятеля пам’ятний подарунок – Іверську ікону Божої Матері.
У Свято-Олексадрівську церкву м. Ромни був направлений священиком після здобуття духовної освіти, де й служив до 1927 року, до часу закриття храму. Потім служив у Свято-Духівському соборі та Усіх-Святському храмі м. Ромни і навіть у Микільській церкві. Після гоніння від місцевої влади був змушений виїхати до Києва, де служив із прот. Михайлом Єдлінським у Борисо-Глібській церкві на Подолі.
Після війни був змушений емігрувати до Європи і деякий час жив у Німеччині, а потім у Франції, після чого переїжджає до Америки де приймає чернечий постриг і незабаром засновує Ново-Дівеєвський монастир, головний храм якого був освячений на честь прп. Серафима Саровського.
Помер 1978 року. Після смерті вл. Адріана на його могилці відбувалися чудеса і багато хто отримував молитовну допомогу від нього після смерті.
Прохання до всіх роменчан хто має архівні матеріали про нього чи хтось ще зберігає спогади про вл. Адріана від своїх бабусь зв’язатися за тел.: 066 382 0744

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *